Termenii si conditiile desfasurarii activitatii ONLINE

 

I. SCOP

Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre

S.C. Z-TECH BIKE S.R.L., prin intermediul magazinului online www.ztechbike.ro si pe canalele clasice de vanzare, catre Cumparatorii cu care Societatea S.C. Z-TECH BIKE S.R.L. intra in contacte de afaceri.

Descrierea termenilor folositi in acest contract:

 • Cumparator: persoana fizica, firma, organizatie sau alta entitate juridica care emite o Comanda catre S.C. Z-TECH BIKE S.R.L.
 • Vanzator: societatea comerciala S.C. Z-TECH BIKE SRL., avand sediul social in Oradea, Calea Aradului, nr. 62, incinta ERA SHOPPING PARK Oradea, numar de ordine la Registrul Comertului J05/228/2015, Cod unic de identificare fiscala RO34096728.
 • Bunuri: orice produs, material si/sau parte a acestora sau serviciu, mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator catre Cumparator.
 • Comanda: Un document electronic si/sau fizic intocmit conform regulilor Vanzatorului ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora in termenele agreate. Orice depasire a termenelor agreate de cele doua parti poate indreptati Vanzatorul la cererea de despagubiri Cumparatorului.
 • Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acesteia.

II. DOCUMENTELE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, in scris sau prin email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica), in scris sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

III. VALABILITATEA CONTRACTULUI

Prezentul Contract intra in vigoare la emiterea facturii fiscale de catre Vanzator. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic, prin confirmare scrisa sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului incheiat, iar in completarea acestora fiind prezent si Certificatul de Garantie emis pentru fiecare produs sau accesoriu in parte.

IV. INFORMATII DESPRE PRODUSE

Informatiile prezentate pe site-ul www.ztechbike.ro au caracter informativ si sunt documentate sau modificate de catre Vanzator conform fiselor/site-urilor de prezentare proprii si ale Producatorilor ori de cate ori considera acesta oportun. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante conform informatiilor primite, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii si scopul pentru care a fost achizitionat;

Interactiunea cu magazinul online se poate face prin folosirea datelor vizibile in pagina Contact, prin postarea opiniilor vizavi de produse pe paginile aferente, prin folosirea chat-ului online daca un operator este disponibil. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

V. TERMENII DE LIVRARE

In cazul in care nu pot fi respectati termenii de livrare si/sau onorare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de maxim 15 zile lucratoare.

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile prin curier sau prin orice alt mijloc de transport catre Cumparator sau sa le predea personal la un punct de lucru inregistrat, modalitatea de livrare fiind stabilita de comun acord inainte de livrarea bunurilor.

VI. FACTURARE SI PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate. Cumparatorul are obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

VII. TRANSPORT – AMBALARE

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile aferente livrarii Bunurilor in momentul predarii acestora de societatea de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza, Cumparatorului sau unui reprezentant desemnat de catre Cumparator.
 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare pe un mediu durabil (tiparit sau email).

Pentru mijloacele de locomotie, accesoriile si componentele acestora achizitionate de la S.C. Z-TECH BIKE S.R.L., ce alcatuiesc un sistem complet se poate opta pentru asamblarea contra cost. Pentru desigilarea produselor si asamblarea acestora este necesara achitarea in prealabil a unui avans sau a intregii sume.

VIII. DREPTUL LA RENUNTARE

Conform prevederilor legislatiei in vigoare din Romania, Cumparatorul poate returna Bunurile achizitionate de pe magazinul online www.ztechbike.ro in termen de 14 zile de la data livrarii. Legislatia se aplica persoanelor fizice ce au dreptul ca in termen de 14 zile lucratoare de la achizitionarea produsului sa-l returneze fara invocarea vreunui motiv.

Potrivit articolului 4, litera b din Ordonanta Guvernului nr. 130 din 30 august 2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, consumatorul are dreptul sa notifice in scris societatea S.C. Z-TECH BIKE S.R.L. ce administreaza www.ztechbike.ro, ca doreste sa renunte la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.

Conditii generale de returnare:

 • Returnarea trebuie sa se faca in maxim 14 zile lucratoare de la livrarea Bunurilor;
 • Produsele trebuie sa nu prezinte semne de uzura;
 • Produsele trebuie sa aiba toate etichetele atasate si documentele insotitoare;
 • Produsele sa nu prezinte deteriorari ale partilor componente ca urmare a montarii necorespunzatoare a acestora;
 • Costurile de Returnare vor fi suportate de catre Cumparator;

Transportul de retur se face prin firma de curierat pe care o agreeaza Cumparatorul.

Daca produsul returnat este deteriorat sau prezinta clare semne de utilizare astfel incat nu va putea fi vandut ca produs nou, ne rezervam dreptul de a refuza primirea Bunurilor.

Bunurile ridicate personal din showroom-uri/depozitele Vanzatorului sau a Producatorilor nu beneficiaza de politica de retur aplicata mai sus ca si in cazul produselor livrate prin curier.

Rambursarea contravalorii Bunurilor se va face in termen de maxim 14 zile de la receptionarea returului. Contravaloarea se ramburseaza in baza unei noi facturi fiscale de stornare, intr-un cont bancar specificat de Cumparator.

IX. GARANTII

Garantia de conformitate pentru produsele noastre este de 2 ani de zile. Are caracter obligatoriu, trebuind sa fie acordata de Vanzatorul unui produs Cumparatorului acestuia. Neacordarea acestei garantii pentru lipsa de conformitate reprezinta contraventie, putand fi sanctionata conform legii.

Se aplica doar pentru lipsa de conformitate, adică dacă produsele se gasesc, la momentul livrarii lor catre consumator, intr-una sau mai multe din urmatoarele situatii:

 • nu corespund descrierii facute de Vanzator si nu au aceleasi calităti ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
 • nu corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea acestui contract;
 • nu corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelasi tip;

Garantia comerciala pentru cadre, electronica, energie, este intre 6-12 de luni si este specificata in certificatul de garantie emis de Producator sau Vanzator.

Termenul de garantie comerciala pentru piese si accesorii pentru biciclete este de 6 luni, in functie de garantia oferita de producatorul fiecarei componente in parte. (mentionate in certificatul de garantie primit odata cu produsele).

Pentru a beneficia de garantie, Cumparatorul trebuie sa respecte instructiunile de folosire si normele ce trebuiesc cunoscute de cumparatorii de bunuri de folosinta indelungata care se vand cu termen de garantie conform: HG 786/96.

Instructiunile de utilizare a produselor se gasesc in pagina produsului sau direct in colet.

Garantia se pierde in unul sau mai multe din cazurile urmatoare:

 • bicicleta se foloseste in competitii sau in regim de inchiriere;
 • bicicleta nu a fost folosita conform modului de utilizare sau intretinerea a fost defectuoasa;
 • reparatia bicicletei a fost facuta de catre persoane neautorizate;
 • numarul de serie al bicicletei nu corespunde cu numarul scris in certificatul de garantie;
 • certificatul de garantie sau factura de cumparare au fost pierdute;
 • depozitarea bicicletei s-a facut in aer liber si prezinta urme de rugina;

Piesele supuse uzurii nu intra in garantie.

Informatii utile:

 • Garantia comerciala pe care vânzătorul sau producatorul o acorda în mod voluntar, în conditiile stabilite de acesta si care, odata acordata, devine obligatorie din punct de vedere juridic, în conformitate cu prevederile Legii 449/2003.
 • Vanzatorul sau Producatorul vor aduce la cunostinta Cumparatorilor, faptul că acordarea garantiei comerciale nu exclude garantia legala de conformitate si nici garantia pentru viciile ascunse.
 • Garantia comerciala are în general caracter facultativ, insa este obligatorie pentru ‘produsele de folosinta indelungata’, astfel cum sunt definite de OG 21/1992, privind protectia consumatorilor. Conform art. 20 din OG 21/1992, astfel de produse trebuie să fie însoţite de certificatul de garantie.
 • Toate caracteristicile garantiei comerciale (situatii de aplicare, termene, obligatii asumate) – se stabilesc de cel care o acorda (Producător si/sau Vanzator), iar garantia devine obligatorie ca si contract intre parti.
 • Va rugam anuntati in scris sau telefonic lipsa certificatului de garantie in decursul a 5 zile de la primirea si deschiderea coletului.

X. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

XI. RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR IN DOMENIU

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

XII. RASPUNDERE CONTRACTUALA

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil si sunt anuntate de catre Vanzator inainte de inceperea actiunilor promotionale.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Daca Vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile de la notificare.

XIII. PRET DERIZORIU SAU CARACTERISTICI ERONATE

Vanzatorul face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, Vanzatorul va depune toate eforturile in vederea livrarii catre Cumparator a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu propunerile Vanzatorului, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.

XIV. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment ce invoca forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

XV. REZOLVAREA LITIGIILOR

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului, din Oradea.

XVI.PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numitele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale. Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

S.C. Z-TECH BIKE S.R.L. isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor acestora livrari refuzate sau plati intarziate sau neefectuate.