ztech bike

Ai vreo întrebare? Noi îți răspundem!

  • Biciclete electrice de munte: concepute pentru a face față terenurilor accidentate, aceste biciclete au suspensii și anvelope groase pentru a absorbi șocurile.
  • Biciclete electrice de oraș: ideale pentru deplasările urbane, acestea sunt concepute pentru confort și manevrabilitate, cu un cadru ușor și o poziție de mers verticală.
  • Biciclete electrice pliabile: ușor de transportat și depozitat, aceste biciclete se pliază într-o formă compactă pentru a fi luate cu tine oriunde.
  • Biciclete electrice cruiser: perfecte pentru plimbări relaxante și cu stil, acestea au un cadru lung și o poziție de mers așezată.
  • Biciclete electrice de șosea: concepute pentru viteză și performanță, acestea au un cadru ușor și o poziție de mers aplecată.
  • Biciclete electrice de încărcare: concepute pentru transportul încărcăturilor mari, aceste biciclete au un cadru robust și un portbagaj mare.
  • Scutere electrice: alternative la biciclete, acestea sunt ideale pentru deplasări scurte în oraș, cu o platformă pentru picioare și un ghidon.

Fiecare tip de bicicletă/scuter electric are caracteristicile sale unice și este proiectat pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor diferitelor utilizatori.

Principalele beneficii ale utilizării unei biciclete sau scuter electric sunt că acestea oferă asistență la pedalare, permițându-vă să mergeți mai departe și mai rapid cu mai puțin efort. De asemenea, ele permit urcarea mai ușoară a dealurilor, reducând necesitatea efortului fizic suplimentar. În plus, bicicletele electrice sunt ecologice și o modalitate excelentă de a merge la serviciu sau de a face cumpărături.

Distanta pe care o poate parcurge o bicicleta sau un scuter electric cu o singura incarcare depinde de mai multi factori, inclusiv capacitatea bateriei, nivelul de asistenta utilizat, greutatea ciclistului si terenul pe care se merge. In general, majoritatea bicicletelor si scuterelor electrice pot parcurge intre 20 si 50 de mile (aproximativ 32 pana la 80 de kilometri) cu o singura incarcare. Cu toate acestea, unele modele de biciclete si scutere electrice pot parcurge distante mult mai mari, de pana la 100 de mile (aproximativ 160 de kilometri), in timp ce altele pot parcurge doar aproximativ 10 mile (16 kilometri) cu o singura incarcare. Totul depinde de nevoile tale personale.

Bateriile cu ioni de litiu sunt cel mai comun tip de baterii folosite în bicicletele electrice datorită densității lor ridicate de energie și designului lor ușor. Durata de viață a bateriei unei biciclete electrice depinde de factori precum utilizarea, temperatura și întreținerea. În mod obișnuit, o baterie bine întreținută poate dura 2-5 ani sau 500-1000 de cicluri de încărcare.

Avantajele bicicletelor electrice includ un cost mai mic, o greutate mai mică, o durată de viață a bateriei mai mare și mai multă exercițiu fizic. Dezavantajele includ o viteză mai mică și mai puțină protecție împotriva condițiilor meteorologice. Scuterele electrice, pe de altă parte, au avantajul unei viteze mai mari și al protecției împotriva vremii, dar au un cost mai mare și o autonomie mai mică.

Nu există o dimensiune de roți “cea mai bună” pentru o bicicletă electrică, deoarece dimensiunea potrivită depinde de preferințele și nevoile fiecărei persoane. Bicicletele electrice cu roți mai mici, cum ar fi cele cu roți de 20 inch, sunt mai compacte și mai ușor de manevrat, ceea ce le face potrivite pentru deplasări în oraș sau pentru depozitare în spații mici. Bicicletele electrice cu roți mai mari, cum ar fi cele cu roți de 26 sau 28 inch, oferă o mai bună stabilitate și confort pe distanțe mai mari sau în terenuri mai accidentate. În showroom-ul poți obține o configurație optimală ce îți va asigura un raport optimal între viteză, confort și distanță.

Cele mai importante caracteristici de luat în considerare atunci când alegeți o bicicletă electrică includ capacitatea bateriei, puterea motorului, autonomia, materialul cadru, suspensia, frânele și tipul de ciclism pe care intenționați să-l faceți. În salonul nostru puteți întâlni o gamă largă de produse adaptate nevoilor tale.

Există două tipuri principale de motoare utilizate în bicicletele electrice: motoarele hub și motoarele mid-drive.

Motoarele hub sunt situate în butucul roților și oferă o conducere directă a energiei electrice către roți. Acestea sunt împărțite în două categorii: motoare în butucul roții din spate și motoare în butucul roții din față. Motoarele în butucul roții din spate sunt cele mai comune și sunt ideale pentru bicicletele de oraș sau plimbări de agrement, oferind o viteză maximă de aproximativ 25 km/h. Motoarele în butucul roții din față sunt mai puțin comune și oferă o tracțiune suplimentară, fiind ideale pentru bicicletele de teren.

Motoarele mid-drive sunt situate în zona cadrului, între pedale, și transferă puterea direct către lanțul de transmisie. Acestea oferă o putere mai mare și o accelerație mai rapidă decât motoarele hub, ceea ce le face ideale pentru bicicletele de munte sau pentru deplasările pe distanțe lungi. Motoarele mid-drive au, de asemenea, avantajul de a distribui greutatea între butucul roții din față și din spate, ceea ce oferă o stabilitate mai bună.